Alle priser er inklusiv gravering
Gratis fragt ved køb over 700kr
Levering 1-3 hverdage

Rensning af smykker

Rensning af smykker

Et smukt smykke kræver jævnlig rensning og vedligeholdelse, så du kan nyde at have smykket i mange år frem. Rensning af smykker hjælper dine smykker med at bevare deres glans og deres skønhed. Når du investerer tid til at rense og vedligeholde dine smykker jævnligt, holder dine smykker længere. Vi hjælper dig naturligvis gerne med rensning af smykker, hvad enten det er sølvsmykker, guldsmykker, forgyldte smykker eller andre slags smykker.
 

Rensning af sølv- og guldsmykker - Hvordan?

Det et forholdsvis nemt at rense sølvsmykker. Det samme gælder for guldsmykker. Du kan med fordel bruge en blød tandbørste eller en anden lille blød børste til at rense dine smykker med. Ved rensning af sølvsmykker og ved rensning af guldsmykker kan du købe en klud hos os eller du kan pudse og rense smykkerne med en almindelig blød klud. Hvis smykkerne har samlet meget støv eller smuds, er det også muligt at lægge dem i varmt vand tilsat lidt mildt opvaskemiddel. Når du renser smykkerne forsigtigt med den bløde børste og efterfølgende tørrer dem med en blød klud, genfinder de deres friskhed og glans.

En anden mulighed er at lægge et stykke sølvpapir nederst i en skål med den blanke side opad. Hæld kogende vand og lidt sulfo i skålen og du vil se et smukt resultat hurtigt efter. Pas på, at du ikke brænder dig, når du tager halskæden op igen. Hæld gerne noget koldt vand i, før du tager halskæden op. Den skal hurtigt op igen.

Vær dog opmærksom på, at nogle sten ikke tåler andet end lunkent vand. Dette gælder bl.a. for sten som koraler, turkiser, opaler og ægte perler. Er du i tvivl, så spørg hos din smykkeforhandler, så dit smykke i bliver skadet. Hvis en sten kommer i vand med kemikalier, kan den miste sin oprindelige farve og glans.

 

 

 

 

Rensning af forgyldte smykker

Når du selv vil rense smykker hjemme, er det værd at huske, at forgyldte smykker ikke tåler den samme grad af rensning som guld- og sølvsmykker. Rensning af forgyldte smykker foregår bedst med en pudseklud. Puds og rens smykket forsigtigt med kluden. På den måde holder forgyldningen længst muligt på dit smykke.