Alle priser er inklusiv gravering
Gratis fragt ved køb over 700kr
Levering 1-3 hverdage

Smykkepleje

Smykkepleje

Gode råd om smykkepleje

  • Opbevar smykkerne i en æske eller pose. Sølvsmykker holder sig flottest hvis du opbevarer dem i en lufttæt pose.
  • Smykkerne er følsomme overfor kemikalier og syre, undgå derfor at de kommer i kontakt med hårspray, parfume, creme osv.
  • Tag smykkerne af når du dyrker sport, tager bad eller når du sover.
  • Både sølv, guld og forgyldte/forsølvede materialer vil uundgåeligt blive lidt mørkere med tiden. De kan nemt pudses op igen med en special imprægneret smykkeklud eller blot en blød klud.Et smykke skal behandles nænsomt og med omhu. Så holder det længst muligt. Så hvis du har lyst til at give dine smykker den længst mulige levetid, så du kan nyde dem længst muligt, er det værd at overveje at gøre sig umage ud i smykkepleje. Dette gælder dels, når du bærer smykkerne til hverdag og fest og når du opbevarer dem derhjemme.
En vigtig ting at huske er, at smykker reagerer på vind og vejr, på fugt og på cremer og parfumer. Motion er godt, men smykkerne vil helst være fri for både varme, rystelser og pludselige bevægelse – og ikke mindst sved.

Derfor er det en rigtig god idé at tage smykkerne af, når man tager bad, og når man vasker hænder, hvis muligt. Når man tager creme og parfume på, samt når man sover. Samt når man dyrker motion. Det kan være en rigtig god idé at have en opbevaringsæske eller ditto pose med til dine smykker, så du kan lægge dem deri, når du fx er i svømmehallen, til badminton eller når du lægger dine smykker på badeværelset, mens du løber dig en tur i skoven. Husk også at tage ringe og armbånd af, når du laver mad. En enkelt gang gør ikke noget, når blot du husker det for det meste.

 

 

Garanti på forgyldte smykker

Vi har 3 måneders garanti på forgyldte smykker. Det er meget forskelligt hvor længe guldet holder. Det kommer an på hvor meget du bruger smykket og hvor god du er til at pleje smykket. Derudover er vi alle bygget forskelligt og nogle personer har mere "syre" i huden som gør at guldet hurtigere bliver slidt af - eller hvor sølvsmykker bliver sorte.
Læs derfor vores vores gode råd til smykke pleje, og så vil dine smykker holde sig smukke længe :)

 

 

Pleje af smykker

Hvordan plejer du bedst dine smykker? Det kan være en nyttig ting at vide for at have smykkerne med dig længst muligt. Først og fremmest er det en god idé at opbevare smykkerne i lufttætte beholdere og uden lyspåvirkning.
Måske har du fået et smukt smykkeskrin, som du gerne vil opbevare dine smykker i. Det kan godt lade sig gøre, men det er vigtigt at opbevare hvert smykke for sig, gerne i en mørk stofpose, da dine smykker så undgår unødig lyspåvirkning og samtidig har bedst af at blive opbevaret hver for sig for at undgå, at smykkerne kan ridse hinanden. Sølvsmykker oxiderer samtidig hurtigere, hvis de ikke er pakket ind i en pose for hvert smykke. Hvis du har et smykke, du værner ekstra meget om, kan en lufttæt pose være en god idé, da smykket så påvirkes mindst muligt.

 

 

Pleje af forgyldte smykker

Den bedste pleje af forgyldte smykker er at passe bedst muligt på dem. At aftørre dem med en blød klud efter brug, samt at overvejer en genforgyldning, hvis du har et smykke, du bruger meget og som efterhånden bliver slidt. Forgyldte smykker tåler ikke at blive børstet med en blød børste eller at blive pudset op ret mange gange, da forgyldningen så vil bliver for hurtigt slidt af.