Alle priser er inklusiv gravering
Gratis fragt ved køb over 700kr
Levering 1-3 hverdage

Pudsning af smykker

Pudsning af sølvsmykker og guldsmykker

Ved at pudse smykker er det utroligt nemt at give sin guldring eller sølvkæde et ekstra pift. Hvis man tager sig tid til at pudse sine sølvsmykker, mister de den matte og mørke belægning, som de med tiden kan få. Har de fra ny en blank overflade, kan de piftes op ved hjælp af lidt pudsemiddel og en viskestykke. Matte overflader kan derimod renses med en køkkensvamp, som de fleste i forvejen har liggende i køkkenet. Man kan sagtens bruge den grove side, hvis man blot er lidt forsigtig. Pudsning af sølvsmykker er således nemt og enkelt.

Når man skal pudse guldsmykker, gælder samme procedure. Men da forgyldte smykker blot er et bestemt materiale, der er belagt med guld, skal man huske, at det samme trick ikke gælder for dem. Det vil slide på belægningen og i sidste ende fjerne guldlaget. I stedet kan man gå til sin guldsmed og få dem genforgyldt.
Det er helt normalt, at guldbelagte smykker over tid mister belægningen. Hvor tit man skal gå til guldsmeden, afhænger af hvilke slags smykker, der er tale om, og hvor ofte man går med dem. Hvis man passer godt på sine smykker og tager dem af om natten og i badet, kan forgyldningen selvsagt holde længere. Men cirka en gang om året er det en god idé at få guldsmeden til at se på smykkerne. Han kan også tjekke, at eventuelle sten ikke er ved at falde ud. Så kan grebene strammes, inden det er for sent.

Se vores smykkeklud her

Rengøring af smykker