Alle priser er inklusiv gravering
Gratis fragt ved køb over 700kr
Levering 1-3 hverdage

Rengøring af smykker

Rengøring af smykker

Gode smykker kan holde gennem mange årtier, hvis man passer godt på dem og tager hånd om dem. Det er vigtigt at tage dem af, når man bader eller sover, så de ikke mister deres glans og belægning. Derudover er det meget nemt selv at rengøre sine smykker.

Ved rengøring af smykker vil man opleve, at de skinner som ny. Smykker tiltrækker nemlig snavs, når man i dagligdagen er i kontakt med bakterier, vand og vind. Eksempelvis bliver sølvsmykker med tiden en anelse mørkere, fordi de kommer i kontakt med den svovl, der er i luften. Men en del af det kan fjernes, hvis man ind imellem sætter lidt tid af til at rengøre dem.

Det er vigtigt at have for øje, at forskellige materialer kræver forskellige former for plejning. Rengøring af guldsmykker og rengøring af sølvsmykker er forholdsvis nemt, fordi materialerne er af så god kvalitet. De renses blot i varmt vand med lidt salmiak eller opvaskemiddel. Man kan bruge en gammel tandbørste eller en mild køkkensvamp til forsigtigt at rense skidtet af. Skyl efter i varmt vand og se processen fra beskidt til skinnende smykke.
Når det kommer til smykker med sten – som eksempelvis opaler og perler – skal man dog huske, at de ikke tåler skrappe kemikalier, da det gør dem matte i overfladen. Disse kan i stedet vaskes i lunkent vand. Smykker med emalje skal desuden plejes meget nænsomt. Rens forsigtigt med en blød, fugtig klud.

Se vores smykkeklud her

Rengøring af smykker